Verbeter uw gezondheid met acupunctuur Groningen

Iedereen heeft weleens te maken met lichamelijke problemen. Sommige mensen hebben te maken met klachten die eens in de zoveel tijd de kop opsteken, terwijl anderen regelmatig last hebben van dezelfde vervelende gezondheidsproblemen. Of u nu slechts af en toe of juist regelmatig te maken heeft met gezondheidsklachten: het is belangrijk om hier niet te lang mee rond te blijven lopen. Niet alleen omdat dit niet goed is voor de gezondheid, maar ook omdat het uw dagelijks leven flink kan beïnvloeden op een negatieve manier. Heeft u op het moment last van een gezondheidsprobleem? Dan kunt u dit oplossen door middel van acupunctuur.

Chinese acupunctuur tegen gezondheidsproblemen: introductie

Acupunctuur is een behandelmethode die onder de Chinese geneeskunde valt. Onder de traditionele behandelmethode die nog afstamt uit het oude China, vallen weer diverse behandelmethoden. De bekendste van deze methoden die onder acupunctuur Groningen vallen, is de methode met dunne naalden.

Ondergaat u een acupunctuur behandeling met dunne naalden, dan prikt de acupuncturist deze in feite op bepaalde plekken in het lichaam. De naalden worden niet zomaar op willekeurige plekken in het lichaam geprikt door de arts-acupuncturist, maar worden volgens een ingewikkeld schema met acupunctuurpunten geplaatst. Dit schema is gebaseerd op de meridianen of energiestromen in het lichaam, die van invloed zijn op de gezondheid. Het uitgangspunt van de behandelmethode is dat deze meridianen verstopt zitten, waardoor u bepaalde klachten heeft. Door een naald in de meridianen te steken, stroomt de energie weer door en voelt u zich beter. U heeft niet alleen meer energie, maar u krijgt ook meer energie op de plekken die voorheen niet voldoende energie kregen en de energieblokkades worden opgeheven.

Enkele andere acupunctuur behandelingen die u kunt ondergaan bij een professionele acupuncturist naast de methode met de dunne naalden, zijn ooracupunctuur, dry needling, cupping en moxa.

Acupunctuur in Groningen: waarom interessant voor u?

Er zijn enkele voordelen verbonden aan het ondergaan van een acupunctuur behandeling. Het eerste voordeel van deze behandeling, is dat u er geen bijwerkingen aan overhoudt. Gebruikt u bepaalde medicijnen om een klacht te verhelpen, dan heeft u vrijwel altijd wel te maken met vervelende bijwerkingen. Bij acupunctuur is dit zelden het geval en als u wel bijwerkingen heeft, gaat het om milde bijwerkingen die u nauwelijks zal ervaren.

Een ander voordeel van het ondergaan van een acupunctuur behandeling, is dat dit goed is voor de energiebalans van uw lichaam. Dit betekent dat u zich na de behandeling fitter en energieker voelt, naast het feit dat uw klachten verminderd of zelfs helemaal verdwenen zijn. Omdat u zich fitter en energieker voelt, is de algehele gezondheid veel beter na een acupunctuur behandeling en zit u lekkerder in uw vel.

Tot slot heeft acupunctuur een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens, wat betekent dat een acupunctuur behandeling de natuurlijke weerstand verbetert, de pijngrens verhoogt en de levenslust gestimuleerd. Ondergaat u regelmatig een behandeling, dan voelt u zich veel beter.

Acupunctuur Groningen: wanneer is het interessant voor u?

Acupunctuur kan voor vele klachten gebruikt worden om de klachten te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen. Idealiter wordt dit gedaan door de oorzaak van de gezondheidsklacht weg te nemen, maar dit is niet bij alle gezondheidsklachten nodig. Heeft u bijvoorbeeld kanker, dan zal de acupunctuur behandeling meer in het teken staan van bet verminderen van uw vervelende klachten die u ervaart door de aanwezigheid van kankercellen in uw lichaam. Heeft u last van uw rug, dan kan dit probleem wel weer opgelost worden door middel van acupunctuur. Enkele andere klachten die wel verholpen kunnen worden door middel van acupunctuur, zijn problemen met het hoofd, problemen met de huid, problemen met de blaas, problemen met de keel, de neus of de oren en problemen door allergieën.

Acupunctuur kan de meeste gezondheidsproblemen verhelpen, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Wat er in ieder geval wel kan gebeuren, is dat uw klachten minder worden door de acupunctuur behandelingen die u ondergaat. Heeft u een chronische ziekte en hierdoor altijd pijnklachten, dan is dit zeker een mooi vooruitzicht. Zo kunt u door middel van een acupunctuur behandeling uw klachten wel drastisch verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om dag in dag uit met uw chronische ziekte te leven.

De beste manier om te achterhalen of uw klacht behandeld kan worden door middel van acupunctuur Groningen, is door contact op te nemen. U legt uw klachten voor en de ervaren acupuncturist kan precies vertellen wat hij voor u kan betekenen, maar ook hoe uw behandeling eruit komt te zien. Heeft uw kind te maken met een vervelend gezondheidsprobleem? Dan kunt u ook een afspraak maken voor een acupunctuur afspraak, want acupunctuur is ook geschikt voor kinderen.

Neem contact op